Maarten en Sport

unnamed

Maarten startte op zesjarige leeftijd met zwemmen. Hij bleek talent te hebben en al snel werd het aantal trainingen opgevoerd. Open waterzwemmen is ruim tien jaar lang Maarten zijn grote passie geweest. Een sport waarbij 5, 10 of 25 kilometer in open water (rivieren, kanalen, meren, zee en oceaan) gezwommen wordt. Het is een sport waarbij niet alleen zo snel mogelijk zwemmen, maar ook zo slim mogelijk zwemmen centraal staat.

Op dat eerste punt, zo snel mogelijk zwemmen, heeft Maarten vanaf zijn zevende al kunnen trainen. Het tweede punt, zo slim mogelijk zwemmen, stond vooral in de laatste voorbereidingsjaren richting de Olympische Spelen centraal. Door gebruik te maken van grote innovaties (lichttherapie en een hoogtetent) en kleine innovaties (snel zwempak en het scheren van zijn hoofd om warmte kwijt te kunnen), heeft Maarten in Beijing (2008) zijn beste prestatie kunnen leveren.

Na het behalen van Olympisch Goud realiseerde Maarten zich dat hij in de zwemsport het hoogst haalbare bereikt had en besloot hij te stoppen met zwemmen. Om na zijn sportcarrière niet te zwaar te worden, heeft hij zijn voedingspatroon drastisch veranderd en gaat hij regelmatig hardlopen.

 

Sport mee!

Een gezond bewegingspatroon is belangrijk voor mensen van alle leeftijden. Door regelmatig te bewegen verklein je de kans op ziekte en leer je je eigen lichaam beter kennen. Maarten daagt je uit om samen met hem aan een gezond bewegingspatroon te werken. Onderstaand vind je de dagen en tijdstippen waarop Maarten actief is.