Beter: Het verhaal

Vier maanden nadat Maarten Olympisch goud op de 10km open water zwemmen had gewonnen, kondigde hij zijn afscheid als zwemmer aan. Voordat hij een maatschappelijke carrière startte, wilde Maarten dat er een boek zou komen over zijn levensverhaal. Schrijver Tim Krabbe wilde het wel voor hem schrijven, maar adviseerde Maarten dit zelf te doen als hij er zijn eigen verhaal van wilde maken. Een half jaar later rolde ‘Beter’ van de pers. Een verhaal waarin Maarten eerlijk vertelt over onder andere zijn opvoeding en de moeizame relatie met zijn vader, de zware behandeling die hij onderging vanwege zijn leukemie, zijn visie op het omgaan met kanker en zijn tactieken om de eerste gouden medaille winnaar te worden op de 10km open water zwemmen op de Olympische Spelen. Dat je niet altijd alles zelf in de hand hebt, is iets waar Maarten op jonge leeftijd al achter kwam. In ‘Beter’ laat hij de lezer zien hoe hij daar mee om is gegaan en hoe zijn levenshouding naar Olympisch goud heeft geleid.

 

Recensies

“Wie het heldenverhaal wil lezen over hoe Maarten van der Weijden zich voorbij kanker vocht en vervolgens naar olympisch goud zwom, die moet het boek ‘Beter’ niet lezen. Want Maarten van der Weijden ziet zichzelf niet als held. En zeker niet als iemand die door te knokken van acute leukemie genas.”
NuSport.nl – Lees hier de hele recensie

 

“Eerst ziek zijn en dan beter worden. Het is de rode draad in het opzienbarende zwemverhaal van de gewezen kankerpatiënt Maarten van der Weijden.”
De Volkskrant – Lees hier de hele recensie