Maarten schrijft

Persbericht: Maarten van der Weijden doet aanval op wereldrecord 24-uur zwemmen

Van maandag 22 op dinsdag 23 mei gaat olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden een poging doen om het Guinness World Record wereldrecord 24-uur zwemmen te verbreken. Hiervoor zal hij in de SwimGym in Amsterdam meer dan 101.9 km moeten afleggen. Bij deze bijzondere prestatie wordt Van der Weijden ondersteund door onder andere succescoach Marcel Wouda en topzwemmers Ferry Weertman en Ranomi Kromowijojo.


Het huidige wereldrecord is in 1989 neergezet door de Zweed Anders Forvass. Om in het Guinness Book of World Records te komen, moet Van der Weijden 4080 baantjes zwemmen op een 25-meterbaan. Hierbij zal hij zal tijdens zijn 24-uur durende zwemtocht gezelschap krijgen van olympisch kampioenen Ranomi Kromowidjojo, Ferry Weertman en Inge Dekker. Lange afstandszwemmer Marcel Schouten en presentator Beau van Erven Dorens zullen ook deels met hem meezwemmen.


Van der Weijden over zijn recordpoging: “Kilometer voor kilometer, baan voor baan en slag voor slag zal ik deze uitdaging volbrengen. Niet wetende hoeveel barrières en pijn ik ondanks de vele trainingsuren zal tegenkomen’.


Met de recordpoging wil Van der Weijden, die zelf op 19-jarige leeftijd de diagnose leukemie kreeg, aandacht vragen voor de 100.000 Nederlanders die elk jaar de diagnose kanker krijgen. Door een succesvolle behandeling, waarbij het onderzoek gefinancierd is door KWF Kankerbestrijding, kon Maarten herstellen. In 2008 behaalde hij tijdens de Olympische Spelen in Beijing goud in het open water zwemmen (10 km).


De recordpoging van Van der Weijden start maandag 22 mei om 21.00 uur in de SwimGym in Amsterdam en eindigt daar op 23 mei om 21.00 uur. De record aanval is live te volgen op www.beter.nu/24


Tijdens Maartens 24-uur durende zwemtocht is er mogelijkheid om te doneren via de website beter.nu/24Reacties op “Persbericht: Maarten van der Weijden doet aanval op wereldrecord 24-uur zwemmen”

 1. Eva van Kempen ·

  Goedemiddag,
  Ik zou graag willen weten wat er mogelijk is voor een reportage over de recordpoging van Maarten van der Weijden voor het programma RTL Live.
  Ik ben te bereiken op 0615033167. Ik hoor het graag.
  Vriendelijke groeten,
  Eva van Kempen
  RTL Live 2. Bertrand ·

  Daar is mijn 1 woord voor: Respect! 3. Jean-Luc Piens ·

  Super initiatief en heel veel succes!!! Blijven gaan!!! 4. Jan Bosman ·

  Beste Maarten,

  We trillen hier in Fryslân nog na van je reusachtige prestatie en de mega opbrengst voor de kankerbestrijding. Het spreekt mij ook persoonlijk aan omdat mijn neef Bart Bosman en zijn vrouw Esther ook meegedaan hebben, als afsluiting van haar ziekte- en herstelproces. Ze waren maandag jl. op TV. En ik heb mijn zus Marijke veel te jong verloren door borstkanker, en helaas al veel meer mensen. Complimenten voor wat je allemaal losmaakt.

  En nu komt het: ik heb een verzoek. Op 10 november, de dag voor Sint Maarten, houden wij in Leeuwarden de 6e Sint Maartendag, een inspiratiedag voor een paar honderd vrijwilligers uit Noord-Nederland, die zich inzetten voor kwetsbare groepen. Het is in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden en duurt van 10 – 16 uur. Er wordt gesproken door de bisschop van Groningen, door de CdK Brok en anderen, het gaat over kwetsbaar zijn als mens en als gemeenschap en over mensen en organisaties die daar een antwoord op willen geven, willen zijn eigenlijk. Mensen zoals jij, en die zijn er gelukkig veel in het noorden. Mensen durven hier nog ergens voor in te staan en anderen te helpen. Dat zal je ook ervaren hebben. Er zijn, juist als het tegenzit. Dat heeft de gemeenschap nodig. Deze mensen doen dit werk decennia lang en vaak tot hoge leeftijd. We organiseren eens in de twee jaar zo’n inspiratiedag, om deze mensen te laten voelen dat hun werk wordt gezien en gewaardeerd.
  De associatie van Sint Maarten naar jouw persoon was niet zo moeilijk, en de artikelen in de Volkskrant en Trouw gaven mij een zetje om jou te vragen of jij iets voor deze vrijwilligers zou willen doen op 10 november? Zou jij ergens een korte peptalk kunnen houden? Bv bij de start van de middag of aan het einde van de dag? Ik hoop dat het idee je aanspreekt en dat je een gaatje hebt in je volle agenda.
  Als je wilt kan ik je het projectplan mailen. De dag heeft als motto ‘Zie je mij?!’ We willen dat de vrijwilligers gezien worden die altijd oog hebben voor de kwetsbaarheid van mens en samenleving. En het beeldmerk is de prachtige fontein van de 2 hoofden voor het NS station van Leeuwarden.

  Ik hoop van je te horen, succes met sporten en met al je acties en PR voor de strijd tegen kanker.

  Jan Bosman
  0621820821Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *